Σεμινάριο Α’ Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, με εκπαίδευση στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, για τα Στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Καλλιθέας και Στελέχη του ΑΤ Καλλιθέας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τους Εκπαιδευτές του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ και του #ΠΕΚΕΑ_ΠΠ.
Οι Συμμετέχοντες παρακολούθησαν τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική εκπαίδευση όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.
@Επικεφαλής Εκπαίδευσης από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ:
Eυχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Πρότυπου Εκπαιδευτικού Κέντρου Εξειδίκευσης Ασφάλειας / Πολιτική Προστασία Apostolos Karakatsanis Apostolos Karakatsanis, τα Στελέχη και τους Συνεκπαιδευτές του, για την άριστη έως σήμερα συνεργασία.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γεώργιο Καλαμπαλίκη, Μαιευτήρα, Χειρουργό, Γυναικολόγο και Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας.




@Η εκπαίδευση, εκτός από προσωπική μας υπόθεση, αποτελεί και υπόθεση γνώσης και απόκτησης εμπειρίας όλων των Δημοσίων Λειτουργών της Χώρας μας.
Ενημερωνόμαστε & Εκπαιδευόμαστε για το πως θα καταφέρουμε να συμπεριφερθούμε σε καταστάσεις κρίσεων. Μαθαίνουμε για ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ – ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ – ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ!!
Ο κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συνδέεται με εικόνες που θα μας αλλάξουν τα κίνητρα για ένα πιο βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης της σκέψης μας.
Η εμπειρία δείχνει ότι σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μπορούν τα ασθενοφόρα να φτάνουν πάντα το θύμα της ανακοπής όσο γρήγορα χρειάζεται.
Μεταξύ άλλων,




συχνά κάνουν αδύνατη την έγκαιρη προσέγγισή του θύματος της ανακοπής.
Μόνο 2-5% των θυμάτων του ΑΚΘ (Αιφνίδιου Καρδιακού Θανάτου) διασώζονται μέσω των συστημάτων αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.
ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
