Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, στο Λουτράκι. Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ Πέγκυ Μπρούσαλη υπάρχει αναζωπύρωση στην περιοχή Αγ. Χαραλάμπους Καλαμακίου στο Λουτράκι.
Από νωρίς σήμερα το πρωί, πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Η προσπάθεια των εναέριων μέσω φαίνεται να περιορίζει την εξάπλωση της φωτιάς ώστε να μην επεκταθεί προς τον Αγ. Δημήτριο.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπετινιώτη έχουν καεί ή υποστεί ζημιές 30 σπίτια από χθες, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειοά του να απεγκλωνίσει οικογένεια., όπως είπε, η Περιφέρεια διαθέτει όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πυρόσβεση. Υπενθύμισε ότι η περιοιχή έχει γίνει στόχος εμπρηστών συχνά τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 07:30 το πρωί στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
ΠΗΓΗ ΕΡΤ NEWS