ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΖΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ HELLENIC MEDIA GROUP
ΜΕΛΟΣ International Association of Cretan journalists MASS MEDIA
Παράδειγμα για τις νέες γενιές τα δύο εκπαιδευτήρια Ελλάδας Τουρκίας
Στη Σμύρνη βρέθηκαν ο διευθυντής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» κύριος Άρης Μαρκάκης, με εκπροσώπους του σχολείου προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο αδελφοποίησης με το εκπαιδευτήριο Ekin Kolleji που εδρεύει στη Σμύρνη.
Μέσα σε ένα κλίμα εγκαρδιότητας, συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με τα δύο εκπαιδευτήρια και την κοινή πορεία που πλέον θα έχουν, μέσα απ’ την ανταλλαγή μαθητών, και τις κοινές δράσεις που θα πραγματοποιήσουν, προάγοντας ταυτόχρονα μαθήματα καλής γειτονίας, ομόνοιας και φιλίας.
Παράλληλα, με αυτή την κίνηση θέλησαν να δώσουν το παράδειγμα για τις επόμενες γενιές δείχνοντας πως η αγάπη ενώνει τους ανθρώπους, πως, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από λαό σε λαό , δεν υπάρχουν διαφορές, παρά μόνο ομοιότητες .
«Έχουμε χρέος να μεταδώσουμε στα παιδιά μηνύματα φιλίας και συναδέλφωσης έτσι ώστε να γίνει η αγάπη εφόδιο σε έναν κόσμο που συνεχώς θέλει να εξελίσσεται και να προοδεύει.
Ας μην ξεχνάμε πως, η Σμύρνη μιας άλλης εποχής που συνεχώς προόδευε και που είχε βιώσει την απόλυτη ακμή της, βίωνε τη μεγαλοπρέπεια υπό το πρίσμα της αρμονικής συμβίωσης των λαών που ζούσαν εκεί.»
Όπως μας ανέφερε ο κ Άρης Μαρκάκης , διευθυντής Junior Academy, Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος»