Γράφει η ανταποκρίτρια μας Λίλη Παναγούλια
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου στον πολυχώρο ανάσα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα μία εκδήλωση- πάρτι για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της Γαλλίας για την απελευθέρωση της Βαστίλης γνωστή και ως 14 juillet.
Οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι ήταν όλοι άνθρωποι που είχαν κάποια σχέση με τη Γαλλία όπως π.χ. υπήκοοι Γαλλίας, πρώην φοιτητές Γαλλίας, Γάλλοι πολίτες ή και Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επιχειρηματικά πάρε-δώσε με Γαλλία, διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι αργά το βράδυ.
Τα μέτρα ήταν αυστηρά καθώς η γαλλική πρεσβεία είχε αποστείλει ονομαστικές προσκλήσεις και μόνο όσοι είχαν λάβει πρόσκληση στο μέιλ τους και είχαν ενημερώσει πως θα παρευρεθούν μπορούσαν να ήταν παρόντες
Λίλη Παναγούλια και ο Τσιλιώτης καθηγητής πανεπιστημίου συνταγματικού δικαίου – δικηγόρος καθηγητής πανεπιστημίου συνταγματικού δικαίου – δικηγόρος
Λίλη Παναγούλια και ο Στέλιος Καλαθάς ηθοποιός – σκηνοθέτης
Υπέροχα γαλλικά ποτά όπως σαμπάνια και κρασί έρρεαν άφθονα και ο κόσμος διασκέδασε και χόρεψε με την ψυχή του με εξαιρετικές μελωδίες γαλλικές ελληνικές και διεθνείς που έπαιξε ο dj της βραδιάς.
Τόσο ο Γάλλος πρέσβης όσο και ο Έλληνας εκπρόσωπος σε μία μικρή ομιλία στην αρχή της βραδιάς μίλησαν για την ελληνογαλλική φιλία, μία φιλία που συνδέει τους δύο λαούς ειδικά τα τελευταία χρόνια! Από τη μεριά του ο Γάλλος πρέσβης μεταξύ άλλων μετέφερε τους χαιρετισμούς του Γάλλου προέδρου κυρίου Εμανουέλ Μακρόν και ευχαρίστησε τους Έλληνες που βρίσκονται δίπλα στη Γαλλία όλα αυτά τα χρόνια! Χρόνια πολλά Γαλλία bonne fête 14 juillet !