• Home/
  • Uncategorized/
  • Global Nexus:Μια σειρά Διεθνών Συνεδρίων ξεκινά από τον Οργανισμό Writers Capital International Foundation

Global Nexus:Μια σειρά Διεθνών Συνεδρίων ξεκινά από τον Οργανισμό Writers Capital International Foundation

Global Nexus: Μια σειρά Διεθνών Συνεδρίων ξεκινά από τον Οργανισμό Writers Capital International Foundation

Πυροδοτώντας την Αλλαγή μέσω της Ακαδημαϊκής Κοινότητας

Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο μας, η ανάγκη να αναλάβει η ακαδημαϊκή κοινότητα κεντρικό ρόλο στην προώθηση της κοινωνικής αλλαγής είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, δημιουργήσαμε το Global Nexus—μια μετασχηματιστική σειρά διεθνών συνεδρίων που στοχεύουν στην σύμπραξη εκπαιδευτικών, στοχαστών και διανοητών από όλο τον κόσμο. Υπό την αιγίδα του Writers Capital International Foundation, ενός οργανισμού που δραστηριοποιείται σε 87 χώρες, το Global Nexus στοχεύει να αποτελέσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα, όπου η ανταλλαγή γνώσεων οδηγεί σε ουσιαστικές επιρροές τόσο στο ακαδημαϊκό όσο και στο κοινωνικό πεδίο.

Στην καρδιά του Global Nexus βρίσκεται η αντίληψη ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να υπερβεί τα παραδοσιακά όρια και να αγκαλιάσει τη διεπιστημονική συνεργασία. Αυτή η πρωτοβουλία δεν περιορίζεται μόνο στη λογοτεχνία και τις τέχνες, αλλά επεκτείνεται σε διάφορα ακαδημαϊκά αντικείμενα, προάγοντας συζητήσεις που θα αντλήσουν έμπνευση από τον κόσμο. Δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ της διαλεκτικής συζήτησης και της πραγματικής εφαρμογής, αυτά τα συνέδρια θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση νέων παραδειγμάτων και προοπτικών.

Ο Σκοπός του Global Nexus


Ο στόχος του Global Nexus είναι απλός αλλά βαθύς: να εμπνεύσει αλλαγή μέσω της ακαδημαϊκής κοινότητας. Πιστεύουμε ότι όταν τα μυαλά ενώνονται, αναδύονται ισχυρές λύσεις. Αυτή η σειρά συνεδρίων θα φέρει κοντά διακεκριμένους εκπαιδευτικούς, μελετητές και ηγέτες της διανόησης από διάφορους τομείς, με στόχο να μοιραστούν την έρευνα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Διευκολύνοντας αυτές τις συζητήσεις, επιδιώκουμε να πυροδοτήσουμε ιδέες που μπορούν να οδηγήσουν σε μετασχηματιστικές ενέργειες στην ακαδημαϊκή κοινότητα και πέραν αυτής.

Επιπλέον, δεσμευόμαστε να συμπεριλάβουμε την παγκόσμια κοινότητα—τόσο τους ακαδημαϊκούς όσο και το ευρύ κοινό. Μέσω του Global Nexus, επιδιώκουμε όχι μόνο να εκπαιδεύσουμε, αλλά και να ενδυναμώσουμε άτομα από κάθε πεδίο της ζωής, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον. Το συνέδριο θα περιλαμβάνει μηνιαία διαδικτυακά σεμινάρια, διάρκειας 2-3 ωρών, μέσω του Zoom, όπου εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο θα παρουσιάζουν την έρευνά τους σε σύντομες, ουσιαστικές συνεδρίες.

Μια Πλατφόρμα για Ηγέτες της Διανόησης και για το Ευρύ Κοινό


Το Global Nexus θα περιλαμβάνει δύο βασικές ομάδες:

  • Εκπαιδευτικούς/Aκαδημαϊκούς: Αυτοί οι μελετητές θα λειτουργούν ως οι φωνές της αλλαγής, παρουσιάζοντας την έρευνά τους και καθοδηγώντας συζητήσεις που θα αμφισβητούν το υπάρχον καθεστώς. Κάθε ομιλητής θα έχει στη διάθεσή του πέντε λεπτά για να μοιραστεί την έρευνά του, παρέχοντας περιεκτικές αλλά καινοτόμες σκέψεις για κρίσιμα ζητήματα. Διάσημοι κεντρικοί ομιλητές από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους θα ανοίγουν κάθε συνεδρία, διαμορφώνοντας τον παλμό για μια σειρά από ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
  • Την Παγκόσμια Κοινότητα: Πέρα από την ακαδημαϊκή ελίτ, το Global Nexus προσκαλεί τα μέλη του κοινού να συμμετάσχουν ενεργά. Με την παρακολούθηση αυτών των σεμιναρίων, το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει βαθύτερη κατανόηση για βασικά ζητήματα από διάφορους τομείς, να αλληλεπιδράσει με παγκόσμιους ηγέτες της διανόησης και να αποκομίσει ιδέες που μπορεί να εφαρμόσει στις κοινότητές του.

Γιατί Πρέπει να Συμμετάσχετε

Για τους εκπαιδευτικούς/ακαδημαϊκούς, το Global Nexus προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε παγκόσμια σκηνή, να συνδεθούν με άλλους μελετητές και να γίνουν μέρος μιας ομάδας που υπερβαίνει τα συμβατικά ακαδημαϊκά φόρουμ. Είναι μια ευκαιρία να συμβάλουν σε έναν μεγαλύτερο σκοπό, επηρεάζοντας όχι μόνο τον ακαδημαϊκό κόσμο αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της.

Για το ευρύ κοινό, αυτή είναι μια πρόσκληση να γίνετε μέρος μιας διανοητικής επανάστασης. Με τη συμμετοχή σας στο Global Nexus, θα έχετε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά της ακαδημαϊκής κοινότητας, να αποκτήσετε νέες προοπτικές για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, καθώς και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον.

Το Μέλλον: Διεύρυνση σε Φυσικούς Χώρους

Αν και το Global Nexus θα διεξάγεται αρχικά διαδικτυακά με μηνιαίες συνεδρίες μέσω Zoom, το όραμά μας εκτείνεται πέρα από τον ψηφιακό χώρο. Μετά από μερικές επιτυχημένες διαδικτυακές συναντήσεις, σκοπεύουμε να φέρουμε τα συνέδρια σε φυσικούς χώρους σε επιλεγμένα πανεπιστήμια και κολέγια παγκοσμίως. Αυτά τα ιδρύματα θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν δια ζώσης εκδηλώσεις, επιτρέποντας βαθύτερη συμμετοχή, διαπροσωπική δικτύωση και συνεργατική επίλυση προβλημάτων.

Η Ηγεσία Πίσω από το Global Nexus


Στην κορυφή αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκεται ο Καθηγητής Preeth Padmanabhan Nambiar, ένας οραματιστής ηγέτης με πλούσιο ιστορικό στον ακαδημαϊκό χώρο, τη λογοτεχνία και τον ανθρωπισμό. Ως Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Writers Capital International Foundation, ο Nambiar έχει αποτελέσει κινητήρια δύναμη πίσω από πολλά διεθνή έργα που στοχεύουν στην προώθηση της δημιουργικότητας, της πνευματικής ανάπτυξης και των ανθρωπιστικών αξιών. Η εκτεταμένη εμπειρία του στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα ως πρώην Επικεφαλής του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στις Μαλδίβες, του έχει προσφέρει μοναδικές γνώσεις σχετικά με την συνένωση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την πραγματική αλλαγή.

Αρωγός αυτού του εγχειρήματος είναι η Συγκριτική & Υπολογιστική Γλωσσολόγος και Εκπαιδευτικός Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία (Irene Doura Kavadia), Γενική Γραμματέας του Writers Capital International Foundation, η οποία φέρει την πλούσια εμπειρία της στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας και ηγεσίας. Μαζί, ο Πρηθ Νάμπιαρ και η Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία ηγούνται μιας παγκόσμιας ομάδας που είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη διανοητών από όλες τις γωνιές του κόσμου, καταργώντας τα εμπόδια μεταξύ ακαδημαϊκών κλάδων, πολιτισμών και κοινοτήτων.

Εγγραφή

Οι εκπαιδευτικοί/ακαδημαϊκοί  που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν το έργο τους μπορούν να εγγραφούν στέλνοντας μήνυμα στο wcifcentral@gmail.com

Το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτο να παρακολουθήσει εγγραφόμενο εδώ:
Global: https://rzp.io/rzp/GNCGlobal

Απάντηση

Accessibility Toolbar