Ο παγκόσμιος πρωταθλητής χειροπάλης Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος έκανε τους τίτλους του 150… και συνεχίζει! Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία masters των 100+κιλών

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής χειροπάλης Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος έκανε τους τίτλους του 150… και συνεχίζει! Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία masters των 100+κιλών, στο δεξί χέρι, στο 45ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης της WAF. Διεξάγεται στο Τσισινάου της Μολδαβίας 15 με 25 Αυγούστου, με συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Αρχικά κέρδισε τον Ιρανό Javad Nayeri εύκολα. Στην συνέχεια επικράτησε επί του Μολδαβού Victor Calcatinj εξαιρετικά δυναμικά.

Μετέπειτα ήρθε η ήττα από τον Λιθουανό Vytautas Kuzulis.

Στο ματς του ημιτελικού ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος έκανε εξαιρετικό αγώνα και κέρδισε με τρομερά δυνατή λαβή τον Τούρκο Mustafa Altuntas.

Στον τελικό πήρε το ασημένιο μετάλλιο μετά από αγώνα εκ νέου απέναντι στον Kuzulis.

Ο Χαραλαμπόπουλος με πάνω από 150 τίτλους στην καριέρα του τιμά πάντοτε τα ελληνικά χρώματα. Ξεχωρίζουν φυσικά οι 3 φορές και χτες 4 που έχει ανέβει στο βάθρο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αφήνει το γαλανό αποτύπωμα όπου αγωνίζεται. Στη χθεσινή απονομή οι διοργανωτές δεν του επέτρεψαν να σηκώσει την Ελληνική σημαία στο βάθρο κάτι που άφησε πολύ κακές εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

Κατάγεται από τη Σελιάνα Αχαΐας και ξεκίνησε με το άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης στα οκτώ του χρόνια και συνέχισε με την άρση βαρών λόγω της πηγαίας δύναμης του. Στα 15 του εντάχθηκε στην εθνική ομάδα και στα 17 έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων. Εκτός από τρεις φορές παγκόσμιος είναι και τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν όταν πρόσφατα κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης στην Αττάλεια της Τουρκίας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Απάντηση