Άριστη αγωνιστική υποστήριξη και ιδιαίτερο μουσικό χρώμα υπόσχεται ο αυθεντικός «Νυχτερινός»! Γνωρίστε τις διαδρομές του δυτικού τομέα και πάρτε θέση στην αφετηρία!

Νέες εκπλήξεις, αυθεντικές εμπειρίες και κορυφαίο επίπεδο υποστήριξης υπόσχεται ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε αγωνιστικές διαδρομές που θα χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες!

Το μεγαλύτερο νυχτερινό δρομικό γεγονός της χώρας θα «τρέξει» φέτος στους δρόμους των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, που ήδη ετοιμάζονται να υποδεχθούν περισσότερους από 15.000 δρομείς, χαρίζοντάς τους ανεπανάληπτες στιγμές.

Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές – πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου, δρομείς με αναπηρίες και δρομείς ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων θα ζήσουν φέτος μία διαφορετική εμπειρία, στις νέες πιστοποιημένες World Athletics αγωνιστικές διαδρομές του δυτικού τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπου οι άριστες αγωνιστικές συνθήκες θα συναντήσουν την υψηλού επιπέδου αγωνιστική υποστήριξη της Τεχνικής Επιτροπής της διοργάνωσης. Συμπερίληψη, περιβάλλον και άριστη φιλοξενία των δρομέων και των συνοδών τους από τη χώρα μας και το εξωτερικό αποτελούν πρωταρχικό μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι κυκλικές διαδρομές, με την πολύ καλή ποιότητα οδοστρώματος και τον καλό φωτισμό, θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς και θα αποτελέσουν κάτι το ξεχωριστό για τους πιστούς δρομείς του «Νυχτερινού», οι οποίοι θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να προθερμανθούν μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και να κυνηγήσουν νέα προσωπικά ρεκόρ, με ιδανικές προϋποθέσεις και άριστη αγωνιστική υποστήριξη.

Επιπλέον, την συνολική εμπειρία θα «απογειώσουν» οι μουσικές – ψυχαγωγικές δράσεις που θα φιλοξενηθούν γύρω και μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και στην Πλατεία του Δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου την παραμονή του μεγάλου αγώνα! Η μουσική από τα stage που θα δίνουν ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, αλλά και η κορύφωση με την συναυλία-έκπληξη που θα ακολουθήσει στο φινάλε, αναμένεται να καταστήσουν τη γιορτή του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου αξέχαστη για όλους!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:30) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 17:00) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 20:30) με αφετηρία από το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στην Πλατεία Ευόσμου, καθώς επίσης τον Δρόμο Ενός Μιλίου – Family Mile (ώρα έναρξης 17:05) με αφετηρία από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Αναλυτικά, οι παροχές υποστήριξης προς τους δρομείς του φετινού «Νυχτερινού» έχουν ως εξής:

Ημιμαραθώνιος Δρόμος (ώρα εκκίνησης 18:30)

Η διαδρομή, πέραν της άριστης υποστήριξης των δρομέων, εξασφαλίζει υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις.

Αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και τερματισμός της κούρσας στο ίδιο σημείο, μετά την ολοκλήρωση της διπλής κυκλικής διαδρομής.

Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν επτά σταθμοί υποστήριξης των Ημιμαραθωνοδρόμων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ..

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία και τον Τερματισμό, καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ. για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου.

Ισοτονικά ποτά διατίθενται στο 7,5ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον Τερματισμό.

Ενεργειακό ρόφημα (energy gel) διατίθεται στο 10ο χλμ..

Αλμυρό γεύμα (snack) διατίθεται στο 12,5ο χλμ. και 17,5ο χλμ..

Στον Τερματισμό διατίθεται νερό, ισοτονικό ποτό, χυμός, μπάρα δημητριακών, μπάρα πρωτεΐνης, μπανάνα, κρύο τσάι και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν: Στην Αφετηρία, στο 10ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον Tερματισμό.

Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα εκκίνησης 17:00)

Η διαδρομή θεωρείται ιδανική για την επίτευξη υψηλής επίδοσης.

Αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και τερματισμός της κούρσας στο ίδιο σημείο, μετά την ολοκλήρωση της κυκλικής διαδρομής.

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία, στο 5ο χλμ., στο 7,5ο χλμ. και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός, μπάρα δημητριακών, μπανάνα, κρύο τσάι και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην Αφετηρία, στο 5ο χλμ. και στον Τερματισμό.

Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα εκκίνησης 20:30)

Ευχάριστη επίπεδη διαδρομή, η οποία προσφέρει αγωνιστικές επιδόσεις και ιδιαίτερη υποστήριξη του κοινού προς τους συμμετέχοντες δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Αφετηρία στο ύψος του Δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και τερματισμός της κούρσας στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός, μπάρα δημητριακών, μπανάνα, κρύο τσάι και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην Αφετηρία, στο 2,5ο χλμ. και στον Τερματισμό.

Δρόμος Ενός Μιλίου – Family Mile (ώρα έναρξης 17:05)

Διαδρομή ευχάριστη και προσιτή για όλη την οικογένεια και για ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Αφετηρία στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου και τερματισμός της κούρσας στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στην Αφετηρία και τον Τερματισμό. Επίσης στον Τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός, μπάρα δημητριακών, μπανάνα, κρύο τσάι και μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην Αφετηρία και στον Τερματισμό.

Σε όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα υπάρχουν Χημικές τουαλέτες στις Αφετηρίες, σε όλους τους Σταθμούς της διαδρομής και στον Τερματισμό, ενώ Ιατρική υποστήριξη στις Αφετηρίες, σε όλους τους Σταθμούς Υποστήριξης, καθώς και στον Τερματισμό.

Επιπλέον θα υπάρχουν επτά Ιατρικοί Σταθμοί σε επιλεγμένα σημεία των αγωνιστικών διαδρομών.

Οι εγγραφές συνεχίζονται! Κλείστε θέση έγκαιρα!

Οι εγγραφές στον 12ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@thesshalfmarathon.org

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας τη δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Απάντηση