ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ “ΧΤΙΖΕΙ” ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ …Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ!

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ “ΧΤΙΖΕΙ” ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ …Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ!

Η ιστορικός- Κριτικός Τέχνης που ταξιδεύει τους εικαστικούς καλλιτέχνες και τα έργα τους στον κόσμο!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Κανναβό

Με επίκεντρο την Ελλάδα και την ιστορική της σημασία και αξία η Κωνσταντίνα Φαρμάκη αποτελεί μια “ψυχή” της τέχνης, η οποία ταξιδεύει καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Με αφορμή και την επικείμενη ομαδική έκθεση καλλιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη τον προσεχή Οκτώβριο, η κ. Φαρμάκη μιλά στην Hellenic News of America και στον Δημήτρη Κανναβο.

Η συνέντευξη 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Κυρία Φαρμάκη καλημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ που αποδεχτήκατε την πρόσκληση αυτής της συνέντευξης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Καλημέρα κύριε Κανναβέ, εγώ ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Αν μη τι άλλο θα ήταν αγένεια και αχαριστία εκ μέρους μου να μην αποδεχθώ την πρόσκληση. Εσείς στηρίζετε πάντα τις δράσεις του KONSFARM ART ATELIER Αυστρίας και αυτό δεν μπορώ παρά να σας το αναγνωρίσω και να είμαι ευγνώμων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ. Κυρία Φαρμάκη. Είστε μια αναγνωρισμένη ιστορικός και κριτικός τέχνης και παράλληλα διοργανώτρια διεθνών εικαστικών εκθέσεων αλλά και εικαστικός με πλούσιο έργο. Διαβάζουμε ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιάσετε μια διεθνή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών στη Γερμανία. Και για μια ακόμη φορά το θέμα σας θα είναι “Μια Ελλάδα φως!” Πείτε μας μερικά λόγια για αυτή την έκθεση και γιατί επιμένετε τόσο στο ίδιο θέμα;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ Πολύ σωστή η παρατήρησή σας κύριε Κανναβέ. Πράγματι, με αφορμή τις Αιγίδες αφενός του ομίλου UNESCO Τεχνών λόγου και Επιστημών Ελλάδος, του οποίου έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι η πολιτιστική ακόλουθος στην Αυστρία και αφετέρου του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου της γενέτειράς μου και γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισα τον Ιανουάριο του 2024 ότι το κεντρικό θέμα των εκθέσεων που θα διοργανώνει το KONSFARM ART ATELIER εφεξής θα είναι το “Μια Ελλάδα φως!” Που όμως θα συνοδεύεται από έναν διαφορετικό τίτλο κάθε φορά, έναν τίτλο που θα χαρακτηρίζει την εκάστοτε έκθεση. Έτσι ολόκληρος ο τίτλος της έκθεσης της Νυρεμβέργης διαμορφώνεται ως εξής: “Μια Ελλάδα φως ! Ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων”. Με αυτό τον τρόπο βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου στην προβολή της χώρας μας, αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μου που υπήρξε κοιτίδα πολιτισμού. Είμαι περήφανη για τη γενέτειρά μου κύριε Κανναβέ, θα ήθελα να μπορούσα να την κάνω γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ HELLENIC NEWS OF AMERICA

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Απάντηση