Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ HELPHELLAS (ΕΣΚΕΘ) συνεχίζει τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας για την ενίσχυση των Πυροσβεστών, Δασοκομάντο και Εθελοντών στα πεδία της Φωτιάς πανελλαδικά .

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ HELPHELLAS (ΕΣΚΕΘ) συνεχίζει τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας για την ενίσχυση των Πυροσβεστών, Δασοκομάντο και Εθελοντών στα πεδία της Φωτιάς πανελλαδικά .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HELP HELLAS

Η Λειτουργία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της HELPHELLAS.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ HELPHELLAS (ΕΣΚΕΘ) συνεχίζει τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας για την ενίσχυση των Πυροσβεστών, Δασοκομάντο και Εθελοντών στα πεδία της Φωτιάς πανελλαδικά .

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Συλλογικότητες, Σωματεία, μικρές Εθελοντικές Οργανώσεις, Σωματεία, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Ενορίες, Ενεργούς Πολίτες και Σωματεία Εργαζομένων και φυσικά σε Ιδιωτικές Εταιρείες κάθε μορφής, αλλά και κάθε Φυσικό Πρόσωπο που επιθυμεί να συνδράμει και να βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια μας .

Οι αποστολές για την ενίσχυση και υποστήριξη των επιχειρησιακών δυνάμεων γίνονται πάντα σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας  στα πεδία των επιχειρήσεων, όποτε και όπου υπάρχουν διαπιστωμένες μεγάλες ανάγκες για προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι ανάγκες που προκύπτουν κατά την διάρκεια των πυρκαγιών αφορούν κυρίως :

Νερά εμφιαλωμένα, κυρίως μικρά, χυμοί και

Ισοτονικά ποτά .

Ξηρά τροφή : κρουασάν , μπισκότα, κράκερς, ρυζογκοφρέττες, μπάρες δημητριακών , γάλατα εβαπορέ, καφέδες ατομικούς σπαστούς.

Φαρμακευτικό υλικό : κρέμες για εγκαύματα, επουλωτικές αλοιφές, κολλύρια, φυσιολογικούς ορούς σε αμπούλες, γάζες, επιδέσμους, Pulvo, Bepanthol, Betadine, Παυσίπονα.

Η Συλλογή έχει ξεκινήσει καθημερινά από τις 20/6 και διαρκεί καθ’ όλη την θερινή περίοδο Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 με 14.00 τα πρωινά και 17.00 έως 20.00 τα απογεύματα στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της HELPHELLAS στα γραφεία της Ακαδημίας Εθελοντισμού HelpHellas στην Κηφισιά, απέναντι από την νότια είσοδο του ΚΑΤ, Κοραή 30. 24ωρο Τηλεφωνικό Κέντρο 

Σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης σε πληγείσες περιοχές, όποτε χρειάζεται να υποστηριχθούν και πυρόπληκτοι, επεκτείνονται οι ώρες συλλογής και αποστολών με έκτακτες ανακοινώσεις , όπως και σήμερα .

Αποστολές και παραδόσεις μπορούν να γίνονται και Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννόησης .

Είναι Δεκτοί Εθελοντές / Εθελόντριες που θέλουν να βοηθήσουν στις βάρδιες συλλογής πρώτων βοηθειών, στην τακτοποίηση των δεμάτων ή στις φορτοεκφορτώσεις των αποστολών που θα γίνονται, ειδικά όταν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα ή μεγάλες καταστροφές.

Τον γενικό συντονισμό και οργάνωση όλων των αποστολών, έχει ο Πρόεδρος της HELPHELLAS Γιώργος Γαμπιεράκης Κιν 6946110930 .

Να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών της HELPHELLAS πρωταγωνίστησε πέρυσι στην παράδοση πρώτων βοηθειών κυρίως στις φωτιές στην Πάρνηθα με απ’ ευθείας παραδόσεις στο πεδίο και αποστολές στην Βοιωτία και στον Έβρο με μεγάλες αποστολές ιατροφαρμακευτικού υλικού, νερού, τροφίμων και ισοτονικών ποτών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ενώ στις πλημμύρες της Θεσσαλίας δημιούργησε δύο τοπικά Συντονιστικά Κέντρα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, παραδίδοντας μέσα σε τέσσερις μήνες πάνω από 650 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας . Πρόσφατα παρέδωσε βοήθεια στις πυρκαγιές της Κερατέας, της Σταμάτας, και της Εύβοιας.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της HELPHELLAS έχει σαν στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό των μη επιχειρησιακών δυνάμεων κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, προκειμένου να προσφέρει πέρα από την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και ενημέρωση σε ενεργούς πολίτες, εθελοντικές οργανώσεις ,συλλογικότητες και εταιρείες για το τι ενέργειες πρέπει να αποφεύγονται και ποιές να προτιμώνται σε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων. 

📞Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης: 8010818.

Η λειτουργία του στηρίζεται από Εθελοντές και συνεργαζόμενες Εθελοντικές Οργανώσεις και υποστηρίζεται από το ΚΕΣΟ και το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ με τους οποίους έχει από κοινού δημιουργήσει την 1η Τράπεζα Διαχείρισης Ανθρωπιστικής και Υλικής Βοήθειας HELLAS HELPBANK. Συνεργάζεται στενά με όλα τα αρμόδια και θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, την Πυροσβεστική, την Ελληνική Αστυνομία, τις Περιφερειακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις .

Βασικός υποστηρικτής της HELPHELLAS στην τροφοδοσία του Πυροσβεστικού Σώματος είναι η εταιρία efood.

Τέλος προσφέρει την δυνατότητα σε Ενεργούς Πολίτες αλλά και Εθελοντές πανελλαδικά να εκπαιδεύονται και να πιστοποιούνται ως Πιστοποιημένα Επιχειρησιακά Στελέχη Πολιτικής Προστασίας με το Πρόγραμμα “HELP to PROTECT” σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων Και Καταστροφών 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Απάντηση