Πα. Αυγ 2nd, 2024

Aντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και μέλη της, πραγματοποίησαν επίσκεψη ενημέρωσης και εργασίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Aντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και μέλη της, πραγματοποίησαν επίσκεψη ενημέρωσης και εργασίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Α) Επίσκεψη  ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των Αρχαιρεσιών της Ένωσής μας την 7η Απριλίου 2024 , και συζήτηση κοινών προγραμματισμένων εκδηλώσεων με την «Διεθνή Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » και την Ιερά αρχιεπισκοπή Κρήτης  τον Αύγουστο του 2026 , πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 στο κτίριο της Ι.Α.Κ  στον  Άγιο Μηνά όπου η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» και μέλη της, που  αποτελούντα από τους  : Τον πρόεδρο του Δ.Σ κο. Γεώργιο Μοσκοβίτη, τον Α’ Αντιπρόεδρο

κο. Παναγιώτη Δρόσο, την Γενική Γραμματέα κα. Μαρία Πολάτου, τον Έφορο & Υπεύθυνο Δημοσιών Σχέσεων στην Κρήτη κο. Χρήστος Ρίγγα , και τα μέλη κο. Βασίλειο Δρόσο & την τηλεοπτική παραγωγό κα. Βούλα Νεονάκη.

Την αντιπροσωπεία της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β΄, ο Επίσκοπος Απαμείας στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας κ. Παΐσιος Λαρεντζάκης ,και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κνωσού κ.κ..Μεθόδιος.     

Ό πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε κος. Γεώργιος Μοσκοβίτης ενημέρωσε λεπτομερέστατα τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄, τον Επίσκοπο Απαμείας στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας κ. Παΐσιο Λαρεντζάκη ,και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κνωσού κ.κ..Μεθόδιο για την Ένωση και παρέδωσε φάκελο με σημαντικά διεθνή έγγραφα της αναγνώρισης της «Διεθνούς Ενώσεως  Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » τόσο από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας αλλά και του Δικαστηρίου της Χάγης που το καταστατικό επί του σώματός του φέρει για την γνησιότητα αυτού, επισημείωση όπως προβλέπεται από την Σύμβαση της Χάγης της 5ης Οκτωβρίου 1961, αναγνώρισης του καταστατικού της , με αριθμό πρωτοκόλλου 2487/2021.

Ακολούθησε σημαντική συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τις θετικές ενέργειες της Εκκλησίας της Κρήτης για την διατήρηση της χριστιανικής πίστης ,αλλά και τα προβλήματα που έντεχνα οι πολιτικοί και οι μοντέρνοι  πολιτισμοί διαφόρων Κρατών , θέλουν να

αλλοιώσουν και να αμαυρώσουν την Ιστορία & την Θρησκεία της χώρας μας ισοπεδώνοντας τα πάντα.

Εκ μέρους της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε ο πρόεδρος ανέφερε ότι η Ένωση μας και τα μέλη της είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν έμπρακτα και να προβάλουν το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και στην συζήτηση εργασίας  αναπτύχτηκε ο σχεδιασμός & ιδέες  κοινών εκδηλώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε για τον Αύγουστο του 2026 επί τη ευκαιρία των 60 χρόνων της επιστροφής της Αγίας Κάρας του Αγίου Τίτου.

Εκτός των Ιερατικών εκδηλώσεων, & την ημερίδα , μαζί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και η   «Διεθνής Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » θα διοργανώσουν πιθανόν στην Πλατεία του Αγίου Τίτου ή σε κάποιο άλλο χώρο Μουσικοχορευτική Συναυλία , Κρητικών καλλιτεχνών μαζί με το Κουβανέζικο συγκρότημα του Miguel Kosta  (Luis Miguel Sánchez Arévalo), παντρεύοντας την Κρητική Μουσική με της Κούβας .

Στην συνέχεια θα προγραμματιστούν και άλλες συναντήσεις τόσο του Τμήματος Δημοσίων σχέσεων και μελών του Δ.Σ με αρμόδια επιτροπή και με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β’ , αλλά και αρμόδιους Κρατικούς & Ιδιωτικούς φορείς για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.   

Μετά το τέλος της σημαντικής συνάντησης τα μέλη της «Διεθνούς Ενώσεως  Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » επισκέφτηκαν  στον Ασθενούντα πρωην. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο νοσηλείας με συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΄Ευγένιου Β’ , και πήραν την ευχή του.

o

Β) Συνέντευξη παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Β΄ στον Πρόσεδρο της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, κο . Γιώργο Μοσκοβίτη επί τη ευκαιρία των εορτασμών της χριστιανοσύνης για την Κοίμηση της Θεοτόκου στέλνοντας μέσω των συνεργαζόμενων Ραδιοφωνικών Radio SDW – SOCIAL DIGITAL WORLD με τον Γρηγόρη Βερροιώτη , 3ΧΥ RADIO HELLAS –MELVOURNI με τον Νίκο Λούπο , Το Lamia Polis 87.7 | Το ραδιόφωνο της Λαμίας με τον Νίκο Γιάνναρη, Ράδιο Ερωτόκριτος 87,9 fm με τον Γιωργο Λεκάκη , Ράδιο Χερσόνησος 97,2 fm με τον Γιωργο Αλατσάκη ,αλλά και τηλεοπτικών σταθμών , και ειδικά στους απόδημους Έλληνες μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Στα μηνύματα ελπίδας  συμμετείχαν και οι: Επίσκοπος Απαμείας στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας κ. Παΐσιος Λαρεντζάκης ,και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κνωσού κ.κ..Μεθόδιος .

Τελειώνοντας την συνάντηση μας αυτή ,ευχαριστήσαμε θερμά τον  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο Β΄ , τον Επίσκοπο Απαμείας στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας κ. Παΐσιο Λαρεντζάκη ,και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κνωσού κ.κ..Μεθόδιο αλλά και τους συνεργάτες τους, για την φιλοξενία τους και τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσαν, από το βεβαρημένο πρόγραμμά τους.

                                                            Για το Δ.Σ

                               * Γραφείο Τύπου ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε: Mαρία Πολάτου

                    * Γραφείο Δημοσιών Σχέσεων  ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε: Νεκτάριος Μπεχράκης

                    * Γραφείο Δημοσιών Σχέσεων ΚΡΗΤΗ- ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε: Xρήστος Ρίγγας

Related Post

Απάντηση