Aντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε στη Αστυνομική Διεύθυνση Νομού Ηρακλείου & στην Δημοτική Αστυνομία της πόλης του Ηρακλείου.

Α) Επίσκεψη γνωριμίας και ενημέρωσης για την «Διεθνή Ένωση Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στο κτίριο της Αστυνομικής διευθύνσεως του Νομού Ηρακλείου από αντιπροσωπεία της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ κο.Μοσκοβίτη Γεώργιο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κο. Παναγιώτη Δρόσο ,την Γ.Γραμματέα κα. Πολάτου Μαρία ,και τον αναπληρωτή του πειθαρχικού κο. Δρόσο Βασίλειο.

Τα μέλη της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε υποδέχτηκε εγκάρδια ο νέος αστυνομικός διευθυντής του Νομού Ηρακλείου Ταξίαρχος κος. Ιωάννης Αμαργιαννιτάκης.

Ό πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε κος. Γεώργιος Μοσκοβίτης ενημέρωσε λεπτομερέστατα τον Ταξίαρχο Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου κο. Ιωάννη Αμαργιαννιτάκη για την Ένωση και παρέδωσε φάκελο με σημαντικά διεθνή έγγραφα της αναγνώρισης της «Διεθνούς Ενώσεως  Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης » τόσο από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας αλλά και του Δικαστηρίου της Χάγης που το καταστατικό επί του σώματός του φέρει για την γνησιότητα αυτού, επισημείωση όπως προβλέπεται από την Σύμβαση της Χάγης της 5ης Οκτωβρίου 1961, αναγνώρισης του καταστατικού της , με αριθμό πρωτοκόλλου 2487/2021.

Ακολούθησε σημαντική συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τις θετικές ενέργειες της ΕΛ-ΑΣ στο νησί για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς προβλήματα.

Εκ μέρους της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε ο πρόεδρος ανέφερε ότι η Ένωση μας και τα μέλη της είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν έμπρακτα και να προβάλουν το έργο της ΕΛ-ΑΣ από οποιοδήποτε Μ.Μ.Ε της ΔΙ.ΕΚ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε.

Μετά το τέλος της συνάντησης τα μέλη της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε ευχαρίστησαν θερμά τον Αστυνομικό διευθυντή Νομού Ηρακλείου, Ταξίαρχο κο. Ιωάννη Αμαργιαννιτάκη για την φιλοξενία του και τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε από το δύσκολο και βεβαρημένο πρόγραμμα του.

Β) Η δεύτερη συνάντηση στο κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης του Νομού Ηρακλείου έγινε με τον Αστυνόμο Α’ κο. Στυλιανό Καρακούδη Διοικητή της  Τροχαίας Ηρακλείου, ο όποιος με

εγκαρδιότητα υποδέχτηκε στο γραφείο του τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε.

Και με τον Διοικητή της Τροχαίας Αστυνόμο Α’ κο. Στυλιανό Καρακούδη υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε τα ατυχήματα στους εθνικούς αλλά και περιφερειακούς δρόμους όλης της Κρήτης και ένας από του κύριους παράγοντες είναι η ελλιπής συντήρηση του οδικού δικτύου.

 Επίσης τα περισσότερα περιστατικά οφείλονται στην παραβατικότητα των οδηγών που είναι η μέθη, η υπερβολική ταχύτητα, η μη χρήση ζωνών ασφαλείας ,η χρήση κινητών τηλεφώνων κ.α. Εμείς σαν δημοσιογραφική ένωση πιστεύουμε ότι ο πιο σημαντικός ρόλος για τα τόσα ατυχήματα εκτός από τα προαναφερθέντα είναι η έλλειψη οδικής παιδείας , και αποδεικνύετε έμπρακτα ότι οι οδηγοί αν και έχουν στα χέρια τους άδεια οδήγησης , δεν είναι γνώστες των σημάτων του Κ.Ο.Κ…           

Αν όλα αυτά δεν είναι σεβαστά δυστυχώς το Νησί μας θα έχει την πρωτιά, σε άδικους θανάτους που αν το καλοσκεφτούμε ούτε σε εμπόλεμη θέση να βρισκόμαστε δεν θα είχαμε τόσα θύματα.

Τελειώνοντας την συνάντηση μας αυτή ,ευχαριστήσαμε θερμά τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Αστυνόμο Α’ κο. Στυλιανό Καρακούδη για την φιλοξενία του και τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε, συζητώντας θέματα που μας αφορούν όλους.

Γ) Η Τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση μας έγινε στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας της πόλης του Ηρακλείου όπου μας υποδέχτηκε η Υπεύθυνη κα. Βούλα Πλατάκη στην συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για την λειτουργία τόσο της Ένωσης μας όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σίγουρα ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας και το έργο που επιτελεί  δεν είναι εύκολος και αυτό το γνωρίζουμε οι περισσότεροι ,και σε αυτό πρέπει ο ίδιος ο πολίτης να μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην τις ρίχνει σε τρίτους…

Χρέος είναι και πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία με την σημαντική αυτή υπηρεσία…

 σε όλες τις πόλεις της ελληνικής επικράτειας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε στις επισκέψεις μας αυτές σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024,κλέβοντας λίγο χρόνο από το βεβαρημένο πρόγραμμά σας.

Απάντηση