13ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου 

Ακτοπλοϊκά μαζί με κινηματογραφικά εισιτήρια θα πρέπει να κλείσετε για τη διοργάνωση που επανέρχεται δυναμικά στο διάστημα 18-26/7 με 69 ταινίες, εκ των οποίων μία φέρνει αέρα Hollywood.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου έχει καθιερωθεί πια ως το καλοκαιρινό ραντεβού στο ελληνικό πέλαγος που αλλάζει τον Ιούλιό μας. Φέτος, έρχεται δυναμικά για 13η χρονιά, στο νησί της Πάτμου, και θα διαρκέσει για εννιά ημέρες, από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου. Το πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμά του αποτελείται από 69 ταινίες (43 από τις οποίες είναι πρεμιέρες) αλλά και περαιτέρω δράσεις που απογειώνουν την εμπειρία.

Οι προβολές του φεστιβάλ είναι χωρισμένες σε οκτώ θεματικές: “Aegean films” (10 ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους), “Aegean docs” (9 πρεμιέρες ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους), “Echoes” (3 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και 6 μικρού μήκους ταινίες με περιβαλλοντικούς προβληματισμούς), “Aegean shorts” (18 ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα), “Popup shorts” (μια ευκαιρία για το κοινό να απολαύσει 6 ταινίες μικρού μήκους που χαρακτηρίζονται συχνά από την πειραματική τους φύση), “Nomads shorts” (6 ταινίες μικρού μήκους από φίλους της διευρυμένης οικογένειας του φεστιβάλ για να γιορτάσουν το πνεύμα του), “Immersive programme” (8 ταινίες μικρού μήκους Immersive, VR, AI και Sci-Fi) και “Kids shorts” (μια συλλογή από 6 διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους φτιαγμένες ειδικά για τους νεαρούς λάτρεις του κινηματογράφου). Τις ταινίες θα παρακολουθήσετε στο Marianna Cinema και το Starfish Cinema. Tο Πολιτιστικό Κέντρο Πάτμιον θα φιλοξενήσει το “Immersive programme” που εξερευνά τα όρια τεχνολογίας και έβδομης τέχνης.

Εν είδει… “σωσιβίου” παρακάτω θα βρείτε δύο απολύτως απαραίτητες προβολές που δεν πρέπει να τις “πάρει το κύμα”, αλλά αξίζει σίγουρα να τις δείτε. Σίγουρα μία από αυτές είναι το “Lee” της Έλεν Κούρας (22/7), όπου η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουΐνσλετ ερμηνεύει την Ελίζαμπεθ Μίλερ, μία φωτορεπόρτερ πρώην μοντέλο που αποτύπωσε τη φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο καστ της ταινίας συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα όπως αυτά των Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μαριόν Κοτιγιάρ και Άντι Σάμπεργκ. Παράλληλα, στην Ελλάδα προβάλλεται για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα της στις Κάννες η ταινία “Parthenope” (21/7) του σκηνοθέτη του “La grande belezza” Πάολο Σορεντίνο. Parthenope είναι τόσο το όνομα της ναπολιτάνικης περιοχής όπου διαδραματίζεται η ιστορία, όσο και της πρωταγωνίστριας, η οποία, σύμφωνα με τα λόγια του επίσης Ναπολιτάνου auteur στο Variety, “δεν είναι ούτε σειρήνα ούτε μύθος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ https://www.athinorama.gr/

Απάντηση