Παγκόσμιοι πρωταθλητές μπάσκετ οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Μπούζας Θάνος Metrosport, Metropolis 95.5 radio

Θρίαμβος για την ομάδα μπάσκετ των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κίνα. Οι αθλητές – μαθητές από την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας την ομάδα της Γαλλίας με 73-64.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού Κολεγίου στον τελικό του Παγκόσμιου σχολικού Πρωταθλήματος

Με το τελευταίο σφύριγμα οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ξεκίνησαν να πανηγυρίζουν ξέφρενα μαζί με τα μέλη της αποστολής. Το Ελληνικό Κολλέγιο σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά στο Μακάο της Κίνας προκαλώντας υπερηφάνεια και χαρά σε όλους τους Έλληνες.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr ο γενικός αρχηγός της αποστολής, Δημήτρης Τσιότρας “Το πιστεύαμε από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό και από εκεί και πέρα όλα ήταν πιθανά. Οι κόποι όλης της χρονιάς δικαιώθηκαν, πρώτα με την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος για 2η συνεχόμενη χρονιά και τώρα με την κατάκτηση του Παγκόσμιου σχολικού Πρωταθλήματος“. Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι πέρα από τις αθλητικές επιδόσεις και τις επιτυχίες δίνεται μεγάλη έμφαση από το σχολείο στο ακαδημαϊκό κομμάτι καθώς οι αθλητές είναι πρωτίστως μαθητές. Όσον αφορά τους αθλητές δηλώνουν πολύ χαρούμενοι αν και δεν έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως ακόμη την επιτυχία τους.

Απάντηση