Εκπαίδευση Ασφαλούς Χρήσης Αλυσοπρίονου Ο.Α.Κ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Α.Κ

Την Τετάρτη 05 Ιουνίου ύστερα από αίτημα της εθελοντική μας Οργάνωσης προς την εταιρεία STIHL, πραγματοποιήθηκε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην ασφαλή χρήση αλυσοπρίονου.

Είναι πραγματικότητα πως παρά την μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν οι περισσότεροι πολίτες της Μεσσηνίας λόγω και της ελαιοκαλλιέργειάς, οι εμπειρικές γνώσεις δεν αρκούν, αντιθέτως είναι αυτές που μας γεμίζουν κακή εμπιστοσύνη και μας οδηγούν σε σοβαρά ατυχήματα.

Οι καταστάσεις και οι συνθήκες που καλούνται οι εθελοντές μας να αντιμετωπίσουν σε συμβάντα με κοπές δέντρων, συνοδεύονται από πίεση χρόνου, άγχους ιδίως όταν έχουμε εγκλωβισμένα άτομα από πτώσεις δέντρων, όταν έχει διακοπεί η κυκλοφορία, όταν έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση ή και όταν πρέπει να γίνει διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης και άμεσα να κοπούν δέντρα και κλαδιά.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των Εθελοντών μας και  με πρωτοβουλία της Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, 64 άτομα (Εθελοντές της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας, της ΓΑΙΑ αλλά και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας από τα τμήματα Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας), εκπαιδεύτηκαν από τους συνεργάτες της STIHL HELLAS , σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ΠΥΡΟΓΝΏΣΗ στην ασφαλή χρήση αλυσοπρίονου.

Ευχαριστούμε την εταιρεία STIHL HELLAS για την άριστη παροχή εκπαίδευσης, την Δωρεά εξοπλισμού κοπής δέντρων η οποία περιλάμβανε αλυσοπρίονα και είδη δασοκομίας.

Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας για το θεωρητικό σκέλος της εκπαίδευσης και τέλος ευχαριστούμε τους Εθελοντές της Ο.Α.Κ. της ΓΑΙΑ και τα στελέχη του Δήμου Καλαμάτας για την όμορφη συνεργασία.  

Για την Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο επικεφαλής                                                                   

Κωνσταντίνος Βλαχονικολός                                                

Απάντηση