Το όνειρο έγινε αληθινό, ο Θρύλος σήκωσε το ευρωπαϊκό!

Θρύλος της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, έκανε κατάθεση ψυχής στην OPAP Arena, λυγίζοντας τη Φιορεντίνα στην παράταση με χρυσό σκόρερ τον Ελ Κααμπί στο 116’ και κατακτώντας το Conference League!

Βγήκε αλήθεια το όνειρο τρελό, σήκωσε την ευρωπαϊκή κούπα ο Ολυμπιακός!

Ο Θρύλος της Ευρώπης υπέγραψε με ιδανικό φινάλε την μαγική φετινή του πορεία στο Conference League, λυγίζοντας τη Φιορεντινα στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) του μεγάλου τελικού της OPAP Arena με «χρυσό» σκόρερ τον Ελ Κααμπί στο 116′, πανηγυρίζοντας έξαλλα την σπουδαία νίκη με 1-0 και γράφοντας έτσι την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του!

Στο μυαλό των κόουτς


Χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα του και με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επιλέγοντας τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ροντινέι σε ρόλο δεξιού μπακ, τον Ορτάγκα αριστερά και τους Κάρμο, Ρέτσο δίδυμο στόπερ. Ιμπόρα και Έσε ξεκίνησαν τον μεγάλο τελικό στον άξονα, με τον Τσικίνιο να βρίσκεται λίγο μπροστά τους. Ο Φορτούνης πήρε τον ρόλο του δεξιού εξτρέμ, ο Ποντένσε του αριστερού και ο Ελ Κααμπί ήταν ο πιο προωθημένος!

Από την άλλη, ίδιο σύστημα επέλεξε και ο τεχνικός της Φιορεντίνα, Βιντσέντσο Ιταλιάνο, με τον Τερατσάνο τερματοφύλακα, τους Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα και τον αρχηγό Μπιράγκι τετράδα άμυνας, ενώ οι Αρτούρ, Μαντράγκορα ξεκίνησαν ως δίδυμο στον άξονα. Ο Μποναβεντούρα είχε τον ρόλο του «δεκαριού», με τον Μπελτράν να μένει στον πάγκο, ενώ οι Γκονζάλες, Κουαμέ ήταν οι εξτρέμ δίπλα από τον σέντερ φορ Μπελότι.

Το ματς


Μετά από ένα εντυπωσιακό τελετουργικό, ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τους φίλους των δύο ομάδων να έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena, δημιουργώντας την πρώτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 3ο κιόλας λεπτό, όταν ο Ποντένσε πήρε την μπάλα στο αριστερό άκρο και συνέκλινα ιδανικά, πριν πλασάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Τερατσάνο να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Φορτούνης το εκτέλεσε έξυπνα και γρήγορα με πάσα για τον Ροντινέι, ο οποίος έκανε το συρτό γύρισμα, με τον Μποναβεντούρα να απομακρύνει τελευταία στιγμή. Στο 5’ η Φιορεντίνα πλησίασε για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού, με τον Κουαμέ να βγάζει πολύ γρήγορη αντεπίθεση και με την μπάλα να καταλήγει στον Γκονζάλες, ο οποίος απέφυγε με εντυπωσιακή προσποίηση τον Ορτέγκα και έκανε το γύρισμα, με τον Μπελότι να σουτάρει άστοχα, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Πολύ γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο, με τη Φιορεντίνα να απειλεί ξανά στο 8’, με τον Ντοντό να κάνει την ενέργεια και το γύρισμα από τα δεξιά της επίθεσης των Ιταλών, με την «ερυθρόλευκη» άμυνα να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης έγινε νέο γύρισμα από τον Μπιράγκι, με την μπάλα να περνά από πολλά πόδια και να καταλήγει στον προωθημένο Μιλένκοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά το γκολ να ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Φιορεντίνα πήρε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και είχε μία ακόμα τελική προσπάθεια στο 14’, με ένα σουτ εκτός περιοχής του Κουαμέ να κοντράρει πριν καταλήξει σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους «βιόλα», ενώ στο 21’ ο Μποναβεντούρα βρέθηκε σε «θέση βολής» μετά από κεφαλιά απομάκρυνση του Ρέτσου, αλλά σούταρε αδύναμα και στην αγκαλιά του Τζολάκη. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μποναβεντούρα απείλησε ξανά, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να βγαίνει έγκαιρα και να τον νικά σε τετ-α-τετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ SPORT FM

Απάντηση