AHEPA Family Capitol Hill Day

📍 Η οικογένεια AHEPA μεταφέρει το μήνυμά της στο Καπιτώλιο

Περισσότεροι από 100 υποστηρικτές από όλη την Αμερική συμμετείχαν σε μια ακόμη επιτυχημένη ετήσια «Ημέρα του Καπιτωλίου της οικογένειας AHEPA» (AHEPA Family Capitol Hill Day), στις 23 Μαΐου 2024, όπως ανακοίνωσε ο Ανώτατος Πρόεδρος κ. Σάββας Τσίβικος.

Οι υποστηρικτές της οικογένειας AHEPA συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με περίπου 80 υπηρεσίες του Κογκρέσου για να συζητήσουν τις προτεραιότητες της εξωτερικής και της εσωτερικής πολιτικής που είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή της οικογένειας AHEPA.

Αυτές περιλαμβάνουν: ισχυρές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο, την ανάληψη ευθύνης από την Τουρκία για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της που δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, οικονομική ενίσχυση για προσιτή στέγαση για ηλικιωμένους, καθώς και προγράμματα υποστήριξης σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τις οικογένειες τους.

Κορυφαίους στόχους της ημέρας, ωστόσο, αποτελούσαν οι εργασίες για την ενδυνάμωση της Ελληνικής Ομάδας του Κογκρέσου και τη συγκέντρωση υποστήριξης για την θέσπιση νομοθεσίας με σκοπό την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Κύπρου ειδικά φέτος που η κοινότητα βιώνει την 50η αρνητική επέτειο της παράνομης εισβολής της Τουρκίας και της συνεχιζόμενης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία στα σκαλιά του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και ακολούθησε εναρκτήρια δεξίωση με ενημέρωση που περιελάμβανε εισηγήσεις από μέλη της Ομάδας του Κογκρέσου για Ελληνικά Θέματα, τον Συμπροεδρεύοντα Κρίς Πάππας (D- NH) τους Αντιπροέδρους Νικόλ Μαλλιωτάκη (R-NY) και Ντίνα Τίτους (D-NV) και τον βουλευτή Τομ Σουότζι (D-NY).

📌 Ο κ Τσίβικος δήλωσε: «Εκ μέρους της οικογένειας AHEPA, θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους υποστηρικτές που αφιέρωσαν χρόνο από τα επαγγελματικά και προσωπικά τους προγράμματα, για να χτυπήσουν τις πόρτες του Κογκρέσου και να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ότι η Ελληνοαμερικανική κοινότητα είναι ενεργή και συμμετέχει στη διαμόρφωση πολιτικών, που αφορούν θέματα τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, τα οποία έχουν μέγιστη σημασία για την αποστολή μας και την κοινότητά μας»,

Η «Ημέρα του Καπιτωλίου της οικογένειας AHEPA» ξεκίνησε το 2006.

Την παραμονή της Ημέρας του Καπιτωλίου, η AHEPA διοργάνωσε το 46ο Διετές “Congressional Banquet” στο The Mayflower Hotel.

Απάντηση