Ρεάλ – Ολυμπιακός 87-76

Το ματς:



Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε με την κλασική του πεντάδα και τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ, με τον Τσους Ματέο να επιλέγει μια ψηλή πεντάδα με τους Καμπάτσο, Μούσα, Χεζόνια, Εντιαγέ και Ταβάρες. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, με τους δύο ομάδες να επιδίδονται σε… διαγωνισμό τριπόντων στα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός βρήκε δύο σουτ πίσω από τα 6,75μ. με τους Κάνααν και Πίτερς, με τα τρία τρίποντα του Χεζόνια και ένα του Μούσα – αλλά και ένα δίποντο νωρίτερα του Ταβάρες – να βάζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά με 14-6 στο 4λεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με 14-8 με δίποντο του Γουόκαπ, με τους Μαδριλένους στη συνέχεια να εκμεταλλεύονται τη νευρικότητα των Πειραιωτών που μεταφράστηκε σε λάθη και χαμένα σουτ, με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα γρήγορο 5-0 σερί για το πρώτο διψήφιο προβάδισμα της βραδιάς (19-8) στο 6’. Ένα δίποντο του Φαλ έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ έδωσε επιθετική «πνοή» στον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ωστόσο να «βραχυκυκλώνει» στα τελευταία 3,5 λεπτά, μένοντας χωρίς πόντο. Στο διάστημα αυτό, οι «μερένχες» έτρεξαν ένα σερί 9-0 (είχαν 6/8 τρίποντα στο δεκάλεπτο), κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +18 και το 28-10.

Με τον Φίλιπ Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά σε άμυνα και επίθεση στις αρχές της 2ης περιόδου, παίρνοντας την ελληνική ομάδα στις πλάτες του, ο Σέρβος φόργουορντ με πέντε μαζεμένους πόντους, μείωσε τη διαφορά στους 13 (20-15) στο 11’. Και πάλι όμως, οι Ισπανοί συνέχισαν να πετούν… βότσαλα στη λίμνη πίσω από την γραμμή του τριπόντου, πηγαίνοντας στο +18 για το 33-15 στο 13′. Κάνααν και Σέρχιο Ροντρίγκεθ στη συνέχεια «αντάλλαξαν» τρίποντα (36-18), με τον ΜακΚίσικ λίγο αργότερα με παλικαρίσιο γκολ-φάουλ να μειώνει στο 38-21 ένα λεπτό μετά.

Με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ να είναι ο μοναδικός από πλευράς Ολυμπιακού που έβγαζε πάθος και ένταση στο παιχνίδι του, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν τη διαφορά από τους 20, για το 48-24 στο 15′. Ένα ακόμα τρίποντο του Ροντρίγκεθ ωστόσο, μαζί με ένα κάρφωμα του Πουαριέ, εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +23 (47-24) , προτού οι ΜακΚίσικ και Παπανικολάου, «ροκανίσουν» εκ νέου τη διαφορά, ρίχνοντάς την στους 18 (47-29). Με τον Πουαριέ να κυριαρχεί στη ρακέτα, η Ρεάλ έφτασε ακόμα και στο +25 (54-29), προτού ο ΜακΚίσικ (13π., 2κλ. στο ημίχρονο) με δύο μεγάλα τρίποντα, το ένα εκ των οποίων με τρομερό buzzer beater σε νεκρό χρόνο, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 56-37.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ SPORT FM

Απάντηση