Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός 1-0 τον ΑΡΗ

Το ματς:
Προσεκτικές αμφότερες οι ομάδες στο ξεκίνημα του τελικού, προσπαθώντας να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, χωρίς να πάρουν πολλά ρίσκα, με τον κακό αγωνιστικό χώρο πάντως να μην βοηθάει ιδιαίτερα.

Η πρώτη φάση προήλθε από «τσαφ» του Γεντβάι που κατέληξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η μπάλα έφτασε στον Μοντόγια μετά και την λάθος έξοδο του Λοντίγκιν, αλλά το σουτ του έξω από την περιοχή ήταν άστοχο, στο 5’. Ενώ ίδια ήταν η κατάληξη μιας ακόμα προσπάθειας των «κίτρινων», που περίμεναν ως το κέντρο για να αρχίσουν την πίεση, με τον Μορόν, τρία λεπτά μετά.

Το «τριφύλλι» επιδίωξε να επιτεθεί κυρίως από την δεξιά πλευρά, με πολλές και γρήγορες πάσες των παικτών του, που έφεραν ωστόσο και αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κουέστα.

Ρυθμό το παιχνίδι δεν είχε. Είχε όμως ένταση, κυρίως λόγω των πολλών φάουλ που έγιναν και καταλογίστηκαν από την Φραπάρ… Πρωτίστως από τους παίκτες του Άρη, οι οποίοι συνέχισαν να αμύνονται πολύ σωστά και οργανωμένα και να… εκνευρίζουν εκείνους του Παναθηναϊκού, που είχαν μια ανούσια πρωτοβουλία κινήσεων.

Κάπως έτσι, λοιπόν, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25ο λεπτό για να δούμε την πρώτη πραγματικά αξιόλογη φάση. Όταν, από την εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ από αριστερά, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν και να απομακρύνει στη συνέχεια ο Κώτσιρας!

Στην εξέλιξη μιας ακόμα «στημένης» μπάλας, ήρθε η «απάντηση» των τυπικά γηπεδούχων απόψε, δύο λεπτά μετά. Καθώς ο Μαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή από δεξιά με ωραία ενέργεια, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Κουέστα μπλόκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SPORT FM

Απάντηση