ΕΔΑΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Την Κυριακή 19 Μαϊου πραγματοποιήθηκε η γενική άσκηση της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης του ΕΔΑΣΑ, με την οποία ολοκληρώθηκε το φετινό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στην άσκηση προσομοιώθηκε κινητοποίηση της Ομάδας Δασοπυρόσβεσης για συμμετοχή σε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς. Οι εθελοντές του ΕΔΑΣΑ εξασκήθηκαν στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων κατάσβεσης από πυροσβεστικά οχήματα, στην κίνηση πεζοπόρου τμήματος, τη μεταφορά τραυματία κ.ά., σε δασική περιοχή στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν η πραγματοποίηση της άσκησης από κοινού με όμορες Εθελοντικές Ομάδες, και συγκεκριμένα τον Δ.Α.Κ Όμιλο Φίλων του Δάσους και το ΣΠΠΕΚ Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου. Ο εξαιρετικός συντονισμός της κοινής δράσης έδειξε ότι έχει βρεθεί η “κοινή γλώσσα” που θα επιτρέψει την αποτελεσματική δράση και σε πραγματικές συνθήκες, αν απαιτηθεί.

Πάνω απ’ όλα όμως η εγκάρδια συνεργασία στο πεδίο απέδειξε ότι ο εθελοντισμός ενώνει, καθώς οι αγωνίες μας και η διάθεση προσφοράς είναι κοινές. Η αντιπυρική περίοδος προμηνύεται δύσκολη, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να προστατέψουμε όλοι μαζί τα δάση μας.

#edasa1987#volunteering#forestfireprevention#volunteerwork#firewatch#parnitha#forestfirefighter

Απάντηση