Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2

Σπύρος Σιαμπλής

Μετά από ένα χορταστικό αλλά και… επεισοδιακό ντέρμπιΠαναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Το «τριφύλλι» είχε πολύ καλή απόδοση για ένα ημίχρονο, με χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι αλλά και γκολ-πέναλτι του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις του. Ενώ ο Μπερνάρ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του…

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια, μείωσαν με τον Ποντένσε στο 73’, που επίσης είχε δοκάρι έξι λεπτά νωρίτερα ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 89’, για να φτάσουν στην ισοφάριση χάρη στον ερχόμενο από τον πάγκο Γιόβετιτς στο 81ο λεπτό!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 72 βαθμούς και παρέμεινε τέταρτος, άρα εκτός Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος, την ώρα που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 74 πόντους, ολοκληρώνοντας το «μίνι πρωτάθλημα» τρίτος.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Κώτσιρα, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Ρούμπεν ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα, με τους Μαντσίνι-Μπερνάρ στα «φτερά» και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη «κατέβηκε» σε σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο και Ρίτσαρντς συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Έσε και Όρτα ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Ποντένσε, Καρβάλιο και Φορτούνη στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι κύλησαν… αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και να αποφεύγουν τα πολλά ρίσκα στην αρχή.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έδειξε περισσότερη διάθεση να βγει μπροστά, με «όπλο» την καλή του κυκλοφορία, ενώ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα νωρίς, στο 4’. Καθώς από την ωραία βαθιά μπαλιά του Χουάνκαρ, ο Γερεμέγεφ πάτησε περιοχή, αλλά υπό την πίεση και του Κάρμο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη, που απέκρουσε!

Για να ακολουθήσει μια ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Μπακασέτα στο 10ο λεπτό στο όριο της περιοχής, που μπλόκαρε ο -ευρισκόμενος σε σωστή θέση- Τζολάκης…

Με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που του ασκήθηκε στη μεσαία γραμμή, προτιμώντας να πάει κυρίως σε άμεσο ποδόσφαιρο σε φάση επίθεσης και να κρατάει κοντά τις γραμμές του όποτε αμυνόταν.

Κάπως έτσι, δε, είχε μόνο δύο ημιτελείς προσπάθειες, με τον Αράο να «καθαρίζει» ωστόσο εύκολα τις προσπάθειες των Φορτούνη-Ελ Κααμπί, στο 17’ και στο 18’ αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι «πράσινοι» κατέγραψαν μια ακόμα χαμένη ευκαιρία στο 20ο λεπτό, όταν από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Μαντσίνι με το σουτ του από διαγώνια και δεξιά να περνάει ελάχιστα εκτός εστίας.

Μια ατομική ενέργεια του Φορτούνη, τρία λεπτά μετά, σταμάτησε πάνω στον Κώτσιρα από πλευράς «ερυθρόλευκων», που είδαν τον αντίπαλό τους να έχει νέα σπουδαία ευκαιρία για το 1-0…

Στο 26’, με τον Μπακασέτα να βγάζει μια τρομερή κάθετη πάσα στον Γεγεμέγεφ, που βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη αλλά το σκαφτό πλασέ του ήταν άστοχο!

Ο Ολυμπιακός κατέγραψε την πρώτη του αξιόλογη φάση με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Στο τρανζίσιον, όπου από πάσα του Φορτούνη και γέμισμα του Ροντινέι από δεξιά, ο Καρβάλιο πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή αλλά βρήκε την μπάλα αντίθετα με τον βηματισμό του και αστόχησε…

Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και να σπαταλάει μια ακόμα φάση για να ανοίξει το σκορ, στο 39’. Καθώς μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μαντσίνι σούταρε με δύναμη, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζολάκης, κρατώντας το 0-0 για την ομάδα του!

Παράλληλα, η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους στη φάση του 45ου λεπτού, όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε έναν… κεραυνό έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Τζολάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ SPORT FM

Απάντηση