Οι Google Developers Θεσσαλονίκης
συνεργάζονται με τον Μαραθώνιο της Ιστορίας
και συμμετέχουν στη Marathon Week
με την ετήσια συνάντηση των Google Women Techmakers Greece
συνεργάζονται με τον Μαραθώνιο της Ιστορίας
και συμμετέχουν στη Marathon Week
με την ετήσια συνάντηση των Google Women Techmakers Greece

Την ισχυρή υποστήριξη των Google Developers Θεσσαλονίκης θα έχει ο Stoiximan.gr13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», καθώς η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών θα συνεργαστεί με τον Μαραθώνιο της Ιστορίας, συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις της Marathon Week με την ετήσια συνάντηση των GoogleWomen Techmakers Greece, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 15:00 έως τις 22:00, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO.
Με κοινό παρονομαστή τον τομέα της τεχνολογίας, προσκεκλημένοι ομιλητές από Google, Randstad, SAP, Epsillon net, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, City College, Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Mataroa και πολύ άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι δίνουν το «παρών» στην ετήσια συνάντηση των WomenTechmakers Greece τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO και σας προσκαλούν όλους να συμμετέχετε.
Η συνάντηση, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Marathon Week του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας σειράς εκδηλώσεων των Women Techmakers για τη γιορτή της Διεθνής Ημέρας των Γυναικών με φετινό τίτλο: Χτίζοντας ένα νέο Ορίζοντα!
Πριν από 176 χρόνια, η Ada Lovelace, κόρη του Άγγλου ποιητή Lord Byron και της AnneIsabella Milbanke, έγραψε το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών! Ο Λόρδος Βύρων πέθανε υποστηρίζοντας τον Ελληνικό Πόλεμο Ανεξαρτησίας όταν η Άντα ήταν 8 ετών και ήταν η μητέρα της η οποία προώθησε το ενδιαφέρον της Ada προς τις θετικές επιστήμες. Πολλές γυναίκες μετά την Ada, είχαν μια αξιοσημείωτη καριέρα, δημιούργησαν πρωτοποριακά συστήματα και πλατφόρμες και κατάφεραν να λύσουν σημαντικά προβλήματα μαθηματικών και φυσικής, όπως η Κάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον, η Μέρι Τζάκσον, η Μάργκαρετ Χάμιλτον. Εντούτοις, οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν λιγότερο από το ⅓ των εργαζομένων στην βιομηχανία της τεχνολογίας.
Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι:
-
να ευαισθητοποιήσει το κοινό, μέσω της δύναμης των καλών παραδειγμάτων, με κατεύθυνση τη δημιουργία επαγγελματικών χώρων ίσων ευκαιριών
-
να διαδώσει διαθέσιμα εργαλεία εκπαίδευσης και ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας
-
να εμπνεύσει την επόμενη γενιά των γυναικών να επιλέξουν μια σταδιοδρομία στο χώρο της τεχνολογίας
-
να φέρει σε επαφή εκπροσώπους σε ρόλους-κλειδιά διάφορων οργανισμών έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνέργειες
-
να αποτελέσει μια ευκαιρία δικτύωσης σε ένα ευχάριστο και χαλαρό περιβάλλον