Μια καταπληκτική κωπηλασία και επιστροφή στο 5ο πχ αιώνα με την “Ολυμπιάδα”, το μοναδικό παγκόσμια ομοίωμα αρχαίας Αθηναϊκής τριήρους.
Η Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ και πολλοί φίλοι μας της ομάδας ΟΔΕΥΩ είχαμε την ευτυχία να μεταφερθούμε νοητά στο χωροχρονικό συνεχές, ενώ αμέσως μετά συνεχίσαμε το ιστορικοπνευματικό μας ταξίδι με ξενάγηση στο σπουδαίο ναυτικό μας μουσείο, το θωρηκτό – για την ακρίβεια θωρακισμένο καταδρομικό – ΑΒΕΡΩΦ, που διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία μας.
Πολλές οι ιστορίες που συνδέονται με τη δράση των ανθρώπων που το επάνδρωσαν, με τους πολυετείς αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία, με τον ιδιαίτερο τρόπο καταδρομικής τους δράσης και τις υπερβατικές βοήθειες, που ενίσχυσαν τους δίκαιους αγώνες τους. Το κλείσιμο της πολύ ιδιαίτερης δράσης μας επισφραγίστηκε με την ανάγνωση απο τον πρόεδρο του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ Κυριάκο Κόκκινο του περίφημου μύθου του Ηρός από την Πολιτεία του Πλάτωνα, που θέλησε από τότε να φωτίσει τους αγαθούς αναζητητές της Αλήθειας με τη σπουδαιότητα των επιλογών μας για την βίωση της Ευτυχίας, για τον οποίο θα προγραμματίσουμε προσεχώς ειδικό φιλοσοφικό περίπατο στον Υμηττό!










