Astrophysics Challenge/Αστροφυσική
Το 3ο επεισόδιο του Celebrity Science στο You Tube
της νέας πρωτότυπης εκπομπής προσέγγισης της επιστήμης
από τη SciCo
Η νέα σειρά Celebrity Science, που πρόσφατα ο εκπαιδευτικός οργανισμός Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo «έβγαλε» στον αέρα, γρήγορα αγαπήθηκε από το κοινό αποκτώντας πολλούς και φανατικούς φίλους με πάνω από 100.000 προβολές στο You Tube από τα πρώτα μόλις επεισόδια.
Μετά από ένα σύντομα «καλοκαιρινό» διάλειμμα το κανάλι επέστρεψε με το νέο του επεισόδιο Astrophysics Challenge/Αστροφυσική και πρωταγωνιστές τη γνωστή παρουσιάστρια Τζένη Μελιτά και τον αστροφυσικό Δρ. Κοσμά Γαζέα.
Βασικά αλλά ενδιαφέροντα θέματα για το σύμπαν που μας περιβάλει και πολλούς από εμάς γοητεύει ενώ άλλους τρομάζει με το «γνωστό/άγνωστο», παρουσιάστηκαν με τρόπο εύληπτο αλλά κυρίως διασκεδαστικό. Μέσα από απλά παιχνίδια κατανοήσαμε τις αποστάσεις που χωρίζουν τα ουράνια σώματα, τα μεγέθη αστεριών, αστεροειδών και κομητών, το πώς ο καθένας μας μπορεί να γίνει αστροναύτης, με λίγες προϋποθέσεις, κάποιες ειδικές γνώσεις και μεγάλο πάθος… Το πιο ανατρεπτικό όμως: Η ιστορία της δημιουργίας του Σύμπαντος, που χρειάστηκε 14 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει στη σημερινή του μορφή, δόθηκε από τον Κοσμά Γαζέα μέσα σε 40΄΄ (!) και αν δεν το πιστεύετε, παρακολουθήστε το επεισόδιο στο link http://bit.ly/33YIDVH.
Αλλά και η Τζένη, από τη δική της πλευρά, δεν τα πήγε και άσχημα. Αντίθετα τα κατάφερε πολύ καλά, βρήκε αρκετές απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι χρησιμοποιώντας κανείς την κοινή λογική και τη συγκριτική του σκέψη μπορεί εύκολα να κατανοήσει και τα πιο δύσκολα επιστημονικά θέματα. Η γνώση κατακτάται αρκεί να προσφερθεί με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο. Και αυτή είναι η επιτυχία αλλά και ο κύριος στόχος του Clebrity Science . Η γνώση για όλους!
Παρουσιαστής και συντονιστής είναι ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, co-founder και general manager της SciCo, στον οποίον και ανήκει η ιδέα του Celebrity Science.
Νέα επεισόδια γύρω από πολύ ενδιαφέροντα θέματα της επιστήμες με τη συμμετοχή ξεχωριστών προσκεκλημένων έρχονται γρήγορα κοντά σας! Σκηνοθέτης και υπεύθυνος για το περιεχόμενο είναι ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ενώ τη δράση υποστηρίζει μια ομάδα έμπειρων συνεργατών στον χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης.