Διαβάζω και λυπάμαι ειλικρινά για τον απαξιωτικό διαχωρισμό που φρόντισε να κάνει σε επιστολή του προς τον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Πρόεδρος των προπονητών Χρήστος Τριάντης.
Τα συμπεράσματά μου: 1) όποιος πληρώνεται δεν πειράζει και να πεθάνει, ή καλα να παθει …οι “ρομαντικοί”, -εδω γελάμε ( ή κλαίμε) οι ερασιτεχνες όμως του αθλήματος να ζήσουν….2) οι αρχαίοι Έλληνες χάρισαν την πυγμαχία στην ανθρωπότητα.
Μήπως όμως ξεχνάμε τον αρχαίο κανονισμό ότι παίζουμε μέχρι τελικής πτώσης;;; αρα ερασιτεχνική ή επαγγελματική έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες; αρα κι η επαγγελματική πού έχει τις ρίζες της; μπορώ να πω πολλά αλλα δε θα το κανω. Καταλαβαινω ομως για μια ακομα φορα γιατι αυτος ο τοπος δεν εχει καμια ελπιδα. Κι ισως και το αθλημα μας να μην εχει ελπίδα…συνεβησαν δυο θανατοι στην αλλη ακρη του κοσμου που στο κατω κατω δεν εμπλεκομαστε σε τιποτα κι οι εκπροσωποι της ερασιτεχνικης εσπευσαν με την επιστολη τους σε μεγλαο καναλι να διαχωρισουν το ασπρο απο το μαυρο προβατο. Εμεις στην ερασιτεχνικη ειμαστε καλοι δεν εχουμε τετοια….αληθεια;;;; τοσο κοντη μνημη εχουμε;;; στην Ελλαδα δεν ειχαμε θανατο πριν λιγα χρονια στην ερασιτεχνικη; Την επαγγελματικη αφορουν τα ασχημα …. Συγχαρητηρια για την επιστολη σας !!!
Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Πυγμαχίας
Χρήστος Τριάντης
“Αξιότιμοι κύριοι,
έχοντας βαθιά εκτίμηση στο έργο σας και την προσφορά σας στην αντικειμενικήενημέρωση θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Σχετικά με το σημερινό ρεπορτάζ που κάνατε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας αναφορικά με τους πρόσφατους θανάτους των δυο επαγγελματιών πυγμάχων θα θέλαμε να δηλώσουμε την αντίρρησή μας στον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα, διότι θεωρούμε ότι δημιούργησε σύγχυση στους τηλεθεατές σας σχετικά με την ερασιτεχνική και επαγγελματική πυγμαχία αλλά και τις διακριτές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.
Οι ρίζες της πυγμαχίας ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού και κατ’ επέκταση του πολιτισμού μας. Στην σύγχρονη εποχή η πυγμαχία κοσμεί το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων από το 1904 μέχρι σήμερα τοποθετώντας το άθλημα στις πρώτες θέσεις προτίμησης του φίλαθλου κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν επίσημα 12 εκατομμύρια ερασιτέχνες πυγμάχοι. Το άθλημα της πυγμαχίας είναι ένα καλά οργανωμένο άθλημα ξεκινώντας από τον ειδικά καταρτισμένο προπονητή, το αθλητικό σωματείο, τον σύνδεσμο προπονητών και διαιτητών, την Ελληνική ομοσπονδία και την παγκόσμια ομοσπονδία.
Κανείς δεν αρνείται το επικίνδυνο στοιχείο που υπάρχει στην πυγμαχία, όμως ο κίνδυνος αυτός ελέγχεται με αυστηρούς ιατρικούς και διαιτητικούς κανονισμούς. Η Ελληνική ομοσπονδία (Ε.Ο.Π.), η παγκόσμια ομοσπονδία (AIBA), ο σύνδεσμος προπονητών (Σ.Ε.Π.Π.) και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ότι αφορά στην υγεία των αθλητών και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στους αγώνες και στις προπονήσεις των αθλητών στο γυμναστήριο. Επίσης οι προπονητές πυγμαχίας είναι πιστοποιημένοι προπονητές έχοντας ως πρώτο μέλημά τους την υγεία των αθλητών τους.
Η διαφοροποίηση με την επαγγελματική είναι ζωτική. Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι αγώνισμα και φορέας του αθλητικού πνεύματος ενώ η επαγγελματική αποτελεί τμήμα της επιχείρησης αθλητικής διασκέδασης. Το βάρος των γαντιών, οι κανόνες που διαφέρουν σε περιεχόμενο κι ερμηνεία, το στυλ, ο τρόπος βαθμονόμησης, τα χρηματικά έπαθλα, η τακτική και η εν γένει φιλοσοφία επιβεβαιώνουν το τεράστιο χάσμα.
Με εκτίμηση
Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Πυγμαχίας
Χρήστος Τριάντης